Waar jouw barbecue start!

Zo grill je de lekkerste steak op de bbq

Je kent het vast wel, wil je een lekkere steak grillen op de bbq en dan mislukt het. Te droog of juist verschrikkelijk taai, dit is natuurlijk super jammer. Je kunt op een eenvoudige manier de lekkerste steak op de bbq maken, maar dan dien je wel te weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Dit is voor veel mensen een vraag, waardoor het ook wel eens kan mislukken. Wat voor soort steak vind jij ontzettend lekker en zou jij graag willen bereiden op de bbq? Grillen is echt super lekker en daarom is het belangrijk te weten hoe jij dit juist aan kunt pakken!

Hoe ziet de beste steak eruit?

Als je verzekerd wilt zijn van een geweldige steak, dan is het belangrijk dat deze een mooie bruine korst heeft. De korst mag lekker krokant zijn, wat overigens komt door het zout en de vetten. De binnenkant van de steak mag er mooi sappig en roze uit zien. Dit is eigenlijk de basis voor de beste steak van de bbq. Wist je dat iedere steak bekend staat om zijn eigen smaken en een eigen malsheid heeft? Vergeet trouwens niet het vlees bij de slager te halen, want hier koop je echt de beste steaks. Hoewel in de supermarkt het vlees niet slecht is en ook steeds beter wordt. Probeer alleen niet te gaan voor steaks met vreemde namen, want deze zijn eigenlijk altijd voorzien van een flinke marinade.

De voorbereiding

Als je een steak wilt gaan grillen op de bbq, dan is het erg verstandig het vlees direct te gaan gebruiken. Het is namelijk niet erg handig het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen. Al voor je de steak op de bbq wilt gaan grillen is het handig om het vlees alvast te kruiden met peper en zout. Je kunt natuurlijk ook andere kruiden toevoegen als je dit wilt, maar zout en peper zijn eigenlijk wel genoeg. Je kunt het beste een half uurtje a veertig minuten van tevoren gaan kruiden.

Terwijl je wacht

Als je het vlees gekruid hebt, dan wordt het hoog tijd de bbq voor te bereiden. Deze moet namelijk op temperatuur zijn, voordat je begint met grillen. Het rooster moet wel goed schoon zijn, want anders kan het vlees aan het rooster gaan plakken. Voor de beste steak is, een bbq met twee verschillende zones het handigste. Dit komt, doordat je dan alle kolen of briketten aan een kant kunt gebruiken.

Tijd om te grillen

De bbq heeft de temperatuur van honderd graden bereikt, dan kun je de steak gaan grillen. Niet te kort boven de kolen, want dan zal de steak snel te ver gaan. Nu is het een kwestie van draaien en op de tijd letten. Dit hangt af van de dikte van de steak en hoe jij een steak het liefste eet. Rare hoeft namelijk minder lang dan medium. Wat vind jij het lekkerste, medium, rare of juist er net tussenin?